IZOBRAŽEVANJA

IZOBRAŽEVANJE IZ LIKOVNE TERAPIJE

Likovna terapija (v angleščini “Art Therapy”) je oblika ekspresivne terapije, ki uporablja proces ustvarjanja za izboljšanje posameznikovega fizičnega, duševnega in psihičnega počutja. Preko ustvarjalnosti lahko oseba rešuje vprašanja, stiske, razvija in upravlja svoje vedenje, občutke, zmanjšuje stres, izboljša samopodobo in samospoštovanje ter zavedanje v sedanjem trenutku.

Izobraževanje iz likovne terapije je namenjeno dodatnemu strokovnemu izobraževanju strokovnjakov najrazličnejših strok, ki v svojem delu obravnavate bodisi posameznike, pare kot družino ter osebam, ki želijo delati na osebni rasti. Cilj izobraževanja je izpopolnitev teoretičnega in praktičnega znanja s področja likovne terapije ter usposabljanje udeležencev za uporabo znanja v praksi. Izobraževanje vključuje šest celodnevnih srečanj. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje. 

Naslednji termin izobraževanja: 13. januar 2024 – 8. junij 2024 (6-mesečno izobraževanje) 

Lokacija: v živo (Koper)

Podrobne informacije

IZVEDBA   

Šestmesečno izobraževanje vključuje šest celodnevnih srečanj. Posamezna srečanja sestojijo iz teoretičnega dela, izkustvenih vaj ter obveznosti med srečanji. Ob opravljenih obveznostih prejmete udeleženci potrdilo o zaključenem izobraževanju iz likovne terapije. Po končanem izobraževanju boste pridobili:  

 • osebno izkušnjo,
 • razumevanje pristopa,
 • poznavanje vsebin in
 • razumevanje aplikacije pristopa. 

TEME/MODULI IZOBRAŽEVANJA 

Tekom izobraževanja boste spoznali: osnove likovne terapije, tehnike in metode dela, prepoznavanje primerne tehnike za uporabo, svetovalne in psihoterapevtske tehnike dela s pomočjo likovne terapije, aplikacija tehnik likovne terapije v različnih razvojnih obdobjih, idr.

Grobi kurikulum

 1. Osnove likovne terapije: zgodovinski temelji, 
 2. Tehnike in metode dela: teorija in praksa likovne terapije
 3. Prepoznavanje primerne tehnike za uporabo
 4. Svetovalne in psihoterapevtske tehnike dela s pomočjo likovne terapije
 5. Aplikacije tehnik likovne terapije v različnih razvojnih obdobjih
 6. Likovna terapija z otroki
 7. Likovna terapija z mladostniki
 8. Likovna terapija s skupino
 9. Likovna terapija z odraslimi
 10. Likovna terapija z družino
 11. Temelji analize za ocenjevanje in diagnosticiranje v likovni terapiji, psihologija avtorja
 12. Adaptivne tehnike v likovni terapiji
 13. Klinične intervencije s specifičnimi pupulacijami (PTSD, depresija, idr.)

 

PREDAVATELJI

mag. Maja Maraž, Sistemsko relacijska psihoterapevtka

Ajda Perme, MSc AT, Likovna psihoterapevtka (QMU) in supervizorka (CPCAB)

Katja Križaj, dipl. biopsih, Bonding psihoterapevtka

Apolonija Rajh, dipl. soc. gerontologinja

KOTIZACIJA

Kotizacija za izobraževanje znaša 1250 EUR. Prijavnino v višini 250 EUR poravnate ob prijavi, preostanek kotizacije pa do pričetka izobraževanja oziroma po obrokih. Vse dodatne informacije vezane na plačilo kotizacije vam bodo posredovane ob prijavi.

V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred začetkom izobraževanja vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 250 EUR glede na prijavljeno udeležbo, v primeru kasnejše odpovedi pa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo glede na prijavljeno udeležbo. 

KJE IN KDAJ

Izobraževanje bo potekalo v živo v Kopru.

Datumi izobraževalnih dni:

13. januar 2024 (sobota)

10. februar 2024 (sobota)

9.marec 2024 (sobota)

13.april 2024 (sobota)

25.maj 2024 (sobota)

8.junij 2024 (sobota)

Prvi del: med 9.00 in 12.00 uro

Premor za kosilo

Drugi del med 14.00 in 17.00 uro.

V primeru eventualnih omejitev bodo srečanja potekala preko platforme ZOOM.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi izobraževanja.

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

Prijave sprejemamo preko e-prijavnice.

ODPOVED

V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred prvim srečanjem vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini prijavnine (250 EUR),v primeru poznejše odpovedi pa vam bomo zaračunali polovično kotizacijo. Izobraževanja se lahko udeleži drug kandidat, vendar je treba zamenjavo napovedati.

 

NOVOST! IZOBRAŽEVANJE IZ DRUŽINSKIH DINAMIK

Izobraževanje o družinskih dinamikah ponuja vpogled v kompleksnost in subtilnosti odnosov znotraj družine. Udeleženci bodo imeli priložnost raziskati, kako se oblikujejo vloge, vzorci komunikacije in čustvene dinamike, ki so ključnega pomena za ustvarjanje zdravih družinskih vezij ter tisti, ki pripomorejo k disfunkcionalnosti družinskega sistema. Seznanili se bodo z orodji za izboljšanje komunikacije znotraj družine, uspešno postavljanje mej, spodbujanje odprtega dialoga in izražanja čustev na konstruktiven način.

PRIJAVE NA IZOBRAŽEVANJE SO ODPRTE! Prijavite se preko e-pošte info@prinstitut.com.

Novi termini: 18.oktober 2024 do 22.november 2024 

Lokacija: online (ZOOM)

Podrobne informacije

Izobraževanje o družinskih dinamikah ponuja vpogled v kompleksnost in subtilnosti odnosov znotraj družine. Udeleženci bodo imeli priložnost raziskati, kako se oblikujejo vloge, vzorci komunikacije in čustvene dinamike, ki so ključnega pomena za ustvarjanje zdravih družinskih vezij.

Vsebina izobraževanja

 1. Razumevanje družinskih vlog: Spoznali bomo, kako se družinske vloge oblikujejo in kako vplivajo na dinamiko celotne družine. Prepoznali bomo, kako lahko te vloge vplivajo na vsakega posameznika.
 2. Izboljšanje komunikacijskih veščin: Udeleženci se bodo naučili orodij za izboljšanje komunikacije znotraj družine, postavljanje mej, spodbujanje odprtega dialoga in izražanja čustev na konstruktiven način.
 3. Gradnja medsebojnega razumevanja: Poudarek bo na razvijanju empatije in razumevanja stališč družinskih članov, kar bo okrepilo povezave in zmanjšalo konflikte.
 4. Praktične strategije za krepitev družinskih vezi: Udeleženci bodo prejeli uporabne strategije za gradnjo trdnejših in bolj podpornih družinskih vezi v vsakdanjem življenju.

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želijo razvijati bolj zavedne in izpolnjujoče družinske odnose, prav tako pa strokovnjakom, ki želijo bolje razumeti sistemsko dinamiko ter izpopolniti svoje znanje na tem področju.

Termini izobraževanja

Pričetek izobraževanja je 19.oktobra 2024 (petek).

Izobraževanje bo potekalo 6 petkov zapored od 17.00 do 20.00 ure, po predvidenih datumih:

1. srečanje: 18. oktober 2024

2. srečanje: 25. oktober 2024

3.srečanje: 1. november 2024*

4.srečanje: 8. november 2024

5.srečanje: 15. november 2024

6.srečanje: 22. november 2024

*nadomestni termin po dogovoru z udeleženci

Lokacija

Izobraževanje bo potekalo online preko aplikacije ZOOM.

Ostanite v stiku z nami

S prijavo na psihološke e-novice se boste pridružili vsem, ki že prejemajo novosti povezane z našimi programi, skupinami in izobraževanji. Prav tako pa bomo poskrbeli, da pridejo vse vsebine iz našega bloga v vaš e-poštni nabiralnik.