Program “Spodbujanje osebnostne rasti in kakovosti življenja posameznikov” v izvedbi sodelavke mag. Maje Maraž

Uredništvo
20 septembra, 2021
Sodelavka mag. Maja Maraž bo že tretje leto zapored izvajala 40-urni program “Spodbujanje osebnostne rasti in kakovosti življenja posameznikov” na Središče Rotunda Koper.Program se bo letos v celoti izvajal na daljavo.
Na srečanjih udeleženci pobliže in bolj celovito spoznajo sebe v odnosu z drugimi. Spoznajo kaj je osebnost in osebnostne sestavine, določijo svoj tip osebnosti, raziščejo vrednote – svoje in skupne, ugotovijo, na kaj so pri sebi ponosni in kaj bi lahko še izboljšali v smislu lažjega obvladovanja življenjskih situacij in bolj osrečujočega in izpolnjujočega načina življenja. Raziščejo svoja osnovna načela in prepričanja o svetu, družbi, ljudeh in svojem videnju življenja ter spoznanja povežejo s čustvi, potrebami in stresorji, ki jih doživljajo. v individualnem razmišljanju in delu v manjših skupinah prihajajo do zaključkov, česa se morajo še naučiti, kaj spremeniti, kako delovati in ukrepati drugače. Razmišljajo o lastni komunikaciji v konkretni pretekli situaciji ter vplivu le-te na dogajanje. Veliko časa bo namenjeno spoznavanju asertivnosti, seznanjanju in utrjevanju tehnik asertivnega vedenja ter razvoju avtonomne osebnosti.
Več informacij na povezavi.
Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Uredništvo

Uredništvo našega bloga skrbi za redno objavljanje strokovnih prispevkov sodelavcev, objavljanje zgodb iz projekta Resnične zgodbe ter novic vezanih na delovanje inštituta.

Morda vas bo zanimalo tudi: