Tečaj “S čuječnostjo do zmanjševanja stresa in izčrpanosti”

Uredništvo
06 januarja, 2022

V okviru evropskega projekta za spodbujanje kompetenc zaposlenih in brezposelnih nad 45 let bo sodelavka mag. Maja Maraž izvajala brezplačni izobraževalni tečaj “S čuječnostjo do zmanjševanja stresa in izčrpanosti”. Tečaj traja 40 pedagoških ur (20 srečanj po 2 pedagoški uri) in bo potekal ob ponedeljkih in sredah od 9.00 do 10.30 ure s pričetkom 24.januarja 2022.

Program se bo v celoti izvajal na daljavo (navodila za delo na daljavo prejmete pred pričetkom tečaja).

Program je zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami in za preprečevanje ter obvladovanje stresa, depresije ter drugih neprijetnih čustev in občutkov s pomočjo prakse čuječnosti. Tekom programa se bodo udeleženci spoznali s preprostimi in učinkovitimi strategijami, ki jih bodo lahko uporabili za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja.

Program ponuja praktično izkušnjo čuječnosti v obliki vaj (tako formalnih kot neformalnih) in spodbuja prenos osvojenega v vsakodnevno življenje. Od udeležencev je pričakovana pripravljenost za izvajanje vaj ter aktivno sodelovanje.

Modul 1: Spoznavanje osnov čuječnosti

Modul 2: Čuječnost kot temeljna kompetenca za optimalno funkcioniranje

Modul 3: Pomen razvijanja samostojne prakse

Modul 4: Čuječnost v odnosu do samega sebe

Modul 5: Čuječnost v odnosih z drugimi

Modul 6: Čuječnost na delovnem mestu

Modul 7: Soočanje s stresom in duševnimi težavami s pomočjo čuječnosti

Modul 8: Čuječe naprej

 

Prijava na tečaj:

https://kompetence.snipi.info/Koledar?cal=SnipiLuk&prvi=true&prijavi=370

Za dodatne informacije se obrnite na Miho Rajha: miha@sredisce-rotunda.si

Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Uredništvo

Uredništvo našega bloga skrbi za redno objavljanje strokovnih prispevkov sodelavcev, objavljanje zgodb iz projekta Resnične zgodbe ter novic vezanih na delovanje inštituta.

Morda vas bo zanimalo tudi: