PSIHOTERAPIJA

Pride trenutek v katerem se zaradi vseh življenjskih izzivov počutimo preobremenjene in osamljene. Takrat gremo skozi spremembe, krizne trenutke, doživljamo negotovost ter občutimo izgubo o kateri nam je lahko težko spregovoriti z osebami, ki so nam najbližje. Naša sposobnost soočanja s takimi trenutki pomembno vpliva na naše psihično in fizično počutje. Navsezadnje pa tudi našo osebnostno rast, predstavo o tem kdo želimo postati ter zadovoljstvo v življenju.

Na našem inštitutu vam preko psihološkega svetovanja in psihoterapije pomagamo pri rasti ter soočanju z velikimi vprašanji na katere niste uspeli najti odgovora. V psihoterapevtskem procesu vam pomagamo pri spoznavanju pomembnih preteklih izkušenj, ki zaznamujejo vaše življenje, delovanje, zavedanje in razumevanjem v sedanjosti. Ponujamo vam varen in zaupen prostor v katerem lahko razvijate boljše samozavedanje, samospoštovanje, osebne prednosti ter odkrivate kaj je za vas v življenju resnično pomembno.

RAZLIKA MED PSIHOLOŠKIM SVETOVANJEM IN PSIHOTERAPIJO

Psihološko svetovanje je kratkotrajna oblika pomoči pri reševanju trenutnih težav v vašem življenju. Cilji svetovanja temeljijo na sprejemanju zavestnih odločitev za spremembo in osebnostno rast. Svetovanje izvajamo psihologi v skladu s Kodeksom poklicne etike psihologov.

Psihoterapija je dolgotrajna oblika zdravljenja, usmerjena na razkrivanje globokih in nezavednih vplivov na posameznikovo delovanje. Omogoči nam razumevanje in predelavo čustvenih stisk in konfliktov, odpravo neželenih vedenjskih vzorcev, telesnih simptomov in napačnih prepričanj, ki nas ovirajo pri delu in v odnosih. Psihoterapija tako ponuja tudi možnost  za osebni razvoj in boljšo kvaliteto življenja. Psihoterapijo izvajamo psihoterapevti, ki smo po osnovni izobrazbi tudi psihologi ali biopsihologi v skladu z Etičnim kodeksom slovenske krovne zveze za psihoterapijo.

POTEK

Psihološka in psihoterapevtska srečanja se izvajajo enkrat tedensko. Posamezno srečanje traja 50 minut. Pogoja vključitve v svetovanje in psihoterapijo sta prostovoljna odločitev ter pripravljenost za aktivno sodelovanje.

VKLJUČITEV

Za vključitev v psihoterapijo ali naročanje na psihološko svetovanje nam lahko pišete na info@prinstitut.com ali pokličete na telefonsko številko + 386 (0)40 209 691. V primeru, da se ne oglasimo vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.

Ostanite v stiku z nami

S prijavo na psihološke e-novice se boste pridružili vsem, ki že prejemajo novosti povezane z našimi programi, skupinami in izobraževanji. Prav tako pa bomo poskrbeli, da pridejo vse vsebine iz našega bloga v vaš e-poštni nabiralnik.