Pogovorni večer z gostjo Alido Klemenčič “Okrevanje po poškodbi glave: o izkušnji, sprejemanju sprememb, čustvih in bolečini”

Uredništvo
31 oktobra, 2023

Spoštovani,

vabimo vas na pogovorni večer z gostjo Alido Klemenčič, avtorico knjige “Dolga je ta pot” na temo OKREVANJE PO POŠKODBI GLAVE: O IZKUŠNJI, SPREJEMANJU SPREMEMB, ČUSTVIH IN BOLEČINI.

Dogodek se bo odvijal 9. novembra 17.00 uri v naših prostorih na naslovu Ulica Osvobodilne fronte 9 v Kopru.

Udeležba je brezplačna. Večer bo vodila gospa Jesenka Verbič.

 

Nekaj o poškodbi glave

Pridobljena možganska poškodba (PMP) je kakršnakoli poškodba možganov, do katere je prišlo med časom življenja osebe in ne kot rezultat prirojene poškodbe. Poškodba glave lahko nastane kot posledica travmatskih poškodb zaradi prometnih nesreč, poškodb doma in na delu, nezgodah pri športu in rekreaciji in nasilju. Lahko pa pride do poškodbe možganov tudi zaradi možganske kapi, tumorjev, virusnih ali bakterijskih bolezni, vpliva toksičnih substanc in drugo. Vse poškodbe niso enako težke in z enakim končnim izidom, vsaka oseba s poškodbo glave ima svojo zgodbo. Tudi udarec z glavo, ki deluje kot popolnoma nedolžen in nepomemben je potrebno obravnavati povsem resno, saj le ta lahko povzroči nemalo težav. Posledice lahko človeka spremljajo le nekaj dni, tednov, mesecev oz. ga morda spremljajo celo življenje.

Uredništvo

Uredništvo našega bloga skrbi za redno objavljanje strokovnih prispevkov sodelavcev, objavljanje zgodb iz projekta Resnične zgodbe ter novic vezanih na delovanje inštituta.

Morda vas bo zanimalo tudi: