Izobraževanje “Pred vrati demence: prepoznati in sprejemati osebo z demenco”

Uredništvo
01 marca, 2022

Demenca je bolezen možganov, ki je posledica kroničnega neozdravljivega propadanja možganskih celic. O demenci govorimo takrat, ko znaki upadanja spoznavnih (kognitivnih) funkcij postanejo tako pogosti, da motijo posameznikovo vsakdanje življenje. Te motnje se kažejo preko različnih simptomov in znakov za katere je pomembno, da jih pravočasno prepoznami in začnemo ustrezno ukrepati.

Izobraževanje je namenjeno svojcem oseb z demenco, zaposlenim in priložnostnim oskrbovalcem v domu, zaposlenim v ustanovah za starejše, ustanovah za osebe s posebnimi potrebami, zdravstvenih domovih ter osebam, ki želijo pridobiti obsežno znanje o tej bolezni.

Cilj izobraževanja je izpopolnitev teoretičnega in praktičnega znanja iz področja demence ter obsežno usposabljanje udeležencev za uporabo znanja v praksi.

Izobraževanje vključuje štiri celodnevna srečanja. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del, izkustvene vaje ter pregled primerov iz klinične prakse. Poseben čas bo namenjem vprašanjem udeležencem in obravnavi posameznih konkretnih primerov.

Dodatne informacije so dostopne na povezavi.

Uredništvo

Uredništvo našega bloga skrbi za redno objavljanje strokovnih prispevkov sodelavcev, objavljanje zgodb iz projekta Resnične zgodbe ter novic vezanih na delovanje inštituta.

Morda vas bo zanimalo tudi: