IZOBRAŽEVANJE IZ LIKOVNE TERAPIJE

LIKOVNA TERAPIJA

Likovna terapija (poznana tudi kot terapija z umetnostjo ali v angleščini “Art Therapy”) je oblika ekspresivne terapije, ki uporablja proces ustvarjanja za izboljšanje posameznikovega fizičnega, duševnega in psihičnega počutja. Preko ustvarjalnosti lahko oseba rešuje vprašanja, razvija in upravlja svoje vedenje, občutke, zmanjšuje stres, izboljša samopodobo in samospoštovanje ter zavedanje v sedanjem trenutku.

Več o likovni terapiji lahko preberete na povezavi.

OPIS IZOBRAŽEVANJA

NAMEN IN CILJI IZOBRAŽEVANJA

Izobraževanje iz likovne terapije je namenjeno dodatnemu strokovnemu izobraževanju strokovnjakov najrazličnejših strok, ki v svojem delu obravnavajo bodisi posameznike, pare kot družino. Cilj programa je izpopolnitev teoretičnega in praktičnega znanja s področja likovne terapije ter usposabljanje udeležencev za uporabo znanja v praksi. Izobraževanje vključuje osem celodnevnih srečanj. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje.

KOMPETENCE

Po končanem izobraževanju bodo udeleženci pridobili:

  • osebno izkušnjo,
  • razumevanje pristopa,
  • poznavanje vsebin,
  • razumevanje aplikacije pristopa in
  • izkušnjo vodenja procesa.

Izobraževanje predvideva udeležbo na osmih celodnevnih srečanjih in pa sprotno opravljanje obveznosti, predvidenih v sklopu izobraževanja. Ob opravljenih obveznostih prejmejo udeleženci potrdilo o zaključenem enoletnem izobraževanju iz likovne terapije.

LOKACIJA IN TERMINI

OBVESTILO: Zaradi trenutne zdravstvene situacije  povezane s COVID-19 je prišlo do spremembe datumov izvajanja izobraževanj ter same lokacije izvedbe. Za dodatne informacije nas kontaktirajte preko e-pošte info@prinstitut.com. Naslednja izvedba izobraževanja bo potekala predvidoma od marca 2021 dalje.

KOTIZACIJA

Kotizacija za izobraževanje iz likovne terapije znaša 1250 EUR in vključuje udeležbo na izobraževanju, izobraževalni priročnik ter delovni material. Kotizacija se poravna pred pričetkom izobraževanja na TRR račun Psihološkega raziskovalnega inštituta.

INFORMACIJE IN PRIJAVA

Prijavnico za izobraževanje najdete na povezavi.

Za informacije in prijavo nam pišite na info@prinstitut.com ali pa nas pokličite na +38640 209 691.

Število mest je omejeno. Izobraževanje bo izvedeno, če bo dovolj prijav.