AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

IZOBRAŽEVANJE IZ LIKOVNE TERAPIJE

6-MESEČNO IZOBRAŽEVANJE

Likovna terapija (poznana tudi kot terapija z umetnostjo ali v angleščini “Art Therapy”) je oblika ekspresivne terapije, ki uporablja proces ustvarjanja za izboljšanje posameznikovega fizičnega, duševnega in psihičnega počutja. Preko ustvarjalnosti lahko oseba rešuje vprašanja, stiske, razvija in upravlja svoje vedenje, občutke, zmanjšuje stres, izboljša samopodobo in samospoštovanje ter zavedanje v sedanjem trenutku.

Izobraževanje iz likovne terapije je namenjeno dodatnemu strokovnemu izobraževanju strokovnjakov najrazličnejših strok, ki v svojem delu obravnavate bodisi posameznike, pare kot družino ter osebam, ki želijo delati na osebni rasti. Cilj izobraževanja je izpopolnitev teoretičnega in praktičnega znanja s področja likovne terapije ter usposabljanje udeležencev za uporabo znanja v praksi. Izobraževanje vključuje šest celodnevnih srečanj. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del in izkustvene vaje. 

Naslednji termin izobraževanja: 14. januar 2023 – 10. junij 2023

Zainteresirani se lahko prijavite tako, da nam pišete na info@prinstitut.com

Podrobne informacije

IZVEDBA   

Šestmesečno izobraževanje vključuje šest celodnevnih srečanj. Posamezna srečanja sestojijo iz teoretičnega dela, izkustvenih vaj ter obveznosti med srečanji. Ob opravljenih obveznostih prejmete udeleženci potrdilo o zaključenem izobraževanju iz likovne terapije. Po končanem izobraževanju boste pridobili:  

  • osebno izkušnjo,
  • razumevanje pristopa,
  • poznavanje vsebin in
  • razumevanje aplikacije pristopa. 

TEME/MODULI IZOBRAŽEVANJA 

Tekom izobraževanja boste spoznali: osnove likovne terapije, tehnike in metode dela, prepoznavanje primerne tehnike za uporabo, svetovalne in psihoterapevtske tehnike dela s pomočjo likovne terapije, aplikacija tehnik likovne terapije v različnih razvojnih obdobjih, idr.

PREDAVATELJI

Izobraževanje vodi mag. Maja Maraž s sodelavci.

KOTIZACIJA

Kotizacija za izobraževanje znaša 1250 EUR. Prijavnino v višini 200 EUR poravnate ob prijavi, preostanek kotizacije pa do pričetka izobraževanja. Vse dodatne informacije vezane na plačilo kotizacije vam bodo posredovane ob prijavi.

V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred začetkom izobraževanja vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 200 EUR glede na prijavljeno udeležbo, v primeru kasnejše odpovedi pa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo glede na prijavljeno udeležbo. 

KJE IN KDAJ

Izobraževanje bo potekalo v živo v Kopru s pričetkom 14. januarja 2023 ter zaključkom 10. junija 2023Srečanja bodo potekala ob sobotah, predvidoma po naslednjem urniku:

Prvi del: med 9.00 in 12.00 uro

Premor za kosilo

Drugi del med 14.00 in 17.00/18.00 uro.

V primeru eventualnih omejitev bodo srečanja potekala preko platforme ZOOM.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi izobraževanja.

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

Za dodatne informacije o izobraževanju ter prijavo na izobraževanje nam pišite na info@prinstitut.com ali pokličite na telefonsko številko +386 (0)40 209 691

Prijavnica na izobraževanje iz likovne terapije

 

PRED VRATI DEMENCE: KAKO PREPOZNATI IN SPREJEMATI OSEBO Z DEMENCO

4-DNEVNO IZOBRAŽEVANJE

Demenca je bolezen možganov, ki je posledica kroničnega neozdravljivega propadanja možganskih celic. O demenci govorimo takrat, ko znaki upadanja spoznavnih (kognitivnih) funkcij postanejo tako pogosti, da motijo posameznikovo vsakdanje življenje. Te motnje se kažejo preko različnih simptomov in znakov za katere je pomembno, da jih pravočasno prepoznami in začnemo ustrezno ukrepati.

Izobraževanje je namenjeno svojcem oseb z demenco, zaposlenim in priložnostnim oskrbovalcem v domu, zaposlenim v ustanovah za starejše, ustanovah za osebe s posebnimi potrebami, zdravstvenih domovih ter osebam, ki želijo pridobiti obsežno znanje o tej bolezni. Cilj izobraževanja je izpopolnitev teoretičnega in praktičnega znanja iz področja demence ter obsežno usposabljanje udeležencev za uporabo znanja v praksi. Izobraževanje vključuje štiri celodnevna srečanja. Posamezna srečanja vključujejo teoretični del, izkustvene vaje ter pregled primerov iz klinične prakse. Poseben čas bo namenjem vprašanjem udeležencem in obravnavi posameznih konkretnih primerov.

Naslednji termin izobraževanja:

12. 3. 2022 – 2. 4. 2022

Podrobne informacije

IZVEDBA   

Štiridnevno izobraževanje vključuje štiri celodnevna srečanja. Posamezna srečanja sestojijo iz teoretičnega dela, izkustvenih vaj in pregleda primerov iz klinične prakse. Vsak udeleženec izobraževanja prejme:

  • brezplačen izvod delovnega zvezka “Vaje za krepitev spomina, pozornosti, orientacije in motorike 1” avtorice in mentorice izobraževanja
  • potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju

VSEBINA IZOBRAŽEVANJA 

Tekom izobraževanja bodo udeleženci obsežno in podrobno spoznali:

1. Splošno o demenci, pomen lastnih izkušenj

2. Empatija, zakaj je potrebna, kako se naučimo biti empatični

3. Komunikacija z osebo z demenco, z ožjo in širšo okolico, rutina

4. Senzorična stimulacija, terapevtski pripomočki, različne terapije, prostočasne aktivnosti

5. Prilagajanje bivalnega prostora osebe z demenco, uporaba medicinsko tehničnih in ostalih pripomočkov, IKT tehnologija, odhod v dom za starejše

6. Smernica za pomoč in podporo osebam z demenco in njihovim svojcem; kam se obrnemo po pomoč, ustanove, literatura, ki nam pomaga

7. Obravnava posameznih konkretnih primerov

 

PREDAVATELJI

Izobraževanje vodi Apolonija Rajh, dipl.soc.geront., vodja Centra za raziskovanje demence na našem inštitutu.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za izobraževanje znaša 520 EUR. Vse dodatne informacije vezane na plačilo kotizacije vam bodo posredovane ob prijavi.

V primeru odpovedi prijave do 7 dni pred začetkom izobraževanja vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 200 EUR glede na prijavljeno udeležbo, v primeru kasnejše odpovedi pa vam bomo zaračunali celotno kotizacijo glede na prijavljeno udeležbo. 

 

KJE IN KDAJ 

Izobraževanje bo potekalo v spletni obliki z uporabo platforme ZOOM s pričetkom 12. marca 2022 ter zaključkom 2. aprila 2022Srečanja bodo potekalo ob sobotah, predvidoma med 9.00 in 16.30 uro.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi izobraževanja.

 

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

Za dodatne informacije o izobraževanju ter prijavo na izobraževanje nam pišite na info@prinstitut.com ali pokličite na telefonsko številko +386 (0)40 209 691.

Opomba: Zaradi izkustvenega dela je število udeležencev omejeno na 8 oseb.

Ostanite v stiku z nami

S prijavo na psihološke e-novice se boste pridružili vsem, ki že prejemajo novosti povezane z našimi programi, skupinami in izobraževanji. Prav tako pa bomo poskrbeli, da pridejo vse vsebine iz našega bloga v vaš e-poštni nabiralnik.